Pražská burza odstartovala nový rok růstem. Dařilo se bankovním titulům

Pražská burza v daný obchodní den posílila, proto má náš "robot" dobrou náladu

Pražská burza v daný obchodní den posílila, proto má náš "robot" dobrou náladu Zdroj: E15.cz

Pražská burza na začátku týdne posílila. Index PX stoupl o 0,21 procenta na 1029,27 bodu. Z jedenácti hlavních titulů pražské burzy dnes sedm zakončilo obchodování v plusu, další jedna emise stagnovala.

Nejvýraznější nárůst zaznamenaly akcie banky Moneta. V závěru obchodování byla jejich cena 69,70 korun, což bylo o 2,5 procenta více než na počátku dne. Dále pak rostly cenné papíry pojišťovny VIG o 2,03 procenta na 552 korun. Zároveň během dne hodnotou 552 korun překročily své čtyřměsíční maximum z z prosince 2020.

Nárust zaznamenaly také akcie nápojářské firmy Kofola, které posílily o 1,69 procenta na 240 korun. Svou změnou tak přerušily jednodenní propad.

Oproti tomu největší pokles vykázaly akcie telekomunikační společnosti O2, které poklesly o 0,8 procenta na 249 korun. Dále pak padaly cenné papíry společnosti ČEZ o 0,58 procenta na 512 korun.

Pokles zaznamenaly také akcie technologické společnosti Avast, které oslabily o 0,39 procenta na 155 korun. Svou změnou tak navázaly na jednodenní propad.

Tato zpráva je generována softwarem za pomoci prvků umělé inteligence v rámci projektu TAČR.