Zaměstnanci Fortuny si budou moci koupit akcie firmy

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: E15 Anna Vackova

Zaměstnanci, kteří začali pracovat v divizi kurzových sázek hlavních společností skupiny Fortuna Entertainment Group do konce roku 2010, si budou moci koupit akcie společnosti za cenu 115 korun za akcii. Největší středoevropský provozovatel kurzových sázek působící na trzích v Polsku, České republice, Slovensku a Maďarsku totiž přijal opční akciový plán pro své zaměstnance.

Účastníci opčního programu dostanou od společnosti odměnu odpovídající rozdílu zavírací ceny akcie na pražské nebo varšavské burze a opční cenou. Mohou se také rozhodnout, zda má zájem o koupi akcií zájem.

Při změně vlastního jmění společnosti se může také změnit hodnota opcí. Každá opce obsahuje údaj o počtu kmenových akcií, které má zaměstnanec právo koupit.

V případě změny majoritního vlastníka, mají zaměstnanci povinnost uplatnit opce do data před převodem majoritního podílu akcií. V tomto případě se připouští pouze finanční vyrovnání, zaměstnanec tedy nemůže žádat o nabytí akcií.

Fortuna českou dvojkou na trhu kurzového sázení. V polovině července spustila číselnou loterii Fortuna Loto. V říjnu 2010 společnost vstoupila na pražskou a varšavskou burzu, majoritním vlastníkem je finanční skupina Penta. Na pražské burze byl dnes její kurz těsně pod 115 korunami za akcii.