ČSA budou létat z Karlových Varů do Samary

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: ctk

České aerolinie začnou v listopadu létat jednou týdně z Karlových Varů do ruské Samary. Z lázeňského města na západě Čech již létají do Moskvy a Petrohradu. Aerolinie budou létat na mezinárodní letiště Kurumoč Airbusem A319 ve středu večer a vracet se budou ve čtvrtek. Letenky začaly prodávat ode dneška. Počet letů z Karlových Varů se tak rozšíří na šest týdně.

„Každá nová linka do Ruské federace, do Střední Asie nebo na Ukrajinu je pro České aerolinie cenným a logickým vyústěním naší práce a snah více se prosazovat na tamním obrovském a perspektivním trhu,“ uvedl viceprezident ČSA pro obchod a marketing Jiří Marek.

Dopravce podle Marka plánuje další obchodní kroky, včetně spuštění několika dalších linek ve východní Evropě v následujících 12 měsících. ČSA zároveň ohlásily pátý let týdně do ukrajinského Lvova a čtvrtý spoj do Almaty v Kazachstánu.

Nedávno přitom aerolinie po třech týdnech provozu omezily pravidelné linky z Bratislavy a oznámily, že od srpna pozastaví linku mezi Prahou a Bratislavou. Společnost to odůvodnila právě zavedením přímých linek z Bratislavy do evropských metropolí.

Opouštění některých linek bylo mimo jiné trnem v oku pilotům, kteří hrozili na začátku tohoto týdne stávkou. Nakonec však našli s vedením společnosti společnou řeč a protest se nekonal.

České aerolinie jako vlajkový letecký dopravce České republiky zajišťují spojení z Prahy nebo přes Prahu do významných destinací v Evropě, Střední Asii, Zakavkazsku či na Blízkém východě. Ve spolupráci se svými partnery nabízí v současné době spojení do 91 destinací ve 45 zemích světa.