Do třetice všeho zlého, další Dreamliner se v USA vrátil na letiště

Dreamliner aerolinek United

Dreamliner aerolinek United Zdroj: CC BY 2.0: DearEdward

Letadlo Boeing 787 Dreamliner v neděli po problémech v brzdném systému nedokončilo let z amerického Houstonu do Denveru a muselo se vrátit na výchozí letiště. Agentuře AFP to sdělila mluvčí strojírenské společnosti Boeing. Podle zpravodajského serveru CNN u stroje nastal problém s jedním z ukazatelů. V USA šlo o nejméně třetí podobný incident s Dreamlinery v posledním týdnu.

Letadlo v Houstonu podle Boeingu přistálo bez problémů a nikomu z cestujících se nic nestalo. Představitel Boeingu se podle mluvčí nachází v Houstonu, aby americké letecké společnosti United Airlines, které letadlo patří, pomohl obnovit správnou činnost všechny funkcí letadla.

V úterý musel v USA po problémech s olejovým filtrem neplánovaně přistát jiný Dreamliner této letecké společnosti, který byl na cestě z Denveru do Tokia. Kvůli problémům s olejem musel být ve čtvrtek odkloněn z vytyčené trasy jiný letoun Dreamliner od United Airlines na lince z Londýna do Houstonu.

Dreamliner je považován za nejmodernější a nejúspornější dopravní letadlo na světě a Boeing minulý týden na aerosalonu u Paříže představil jeho větší verzi pro delší lety. Dreamlinery ale nesměly od ledna po čtyři měsíce do vzduchu kvůli potížím s bateriemi. Boeing systém baterií změnil, připustil ale, že se mu nepodařilo původní příčinu problémů zjistit.