Dráhy vypsaly výběrové řízení na členy představenstva. Mají být odolní vůči ovlivňování

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Tomeš Michael / E15

České dráhy
Ilustrační foto
3
Fotogalerie

Dozorčí rada Českých drah vyhlásila výběrové řízení na dva členy představenstva společnosti. Uchazeči se mohou hlásit do dvanácté hodiny 29. července. Dráhy požadují od uchazečů vysokoškolský titul právního, technického či ekonomického směru. Dopravce výzvu uveřejnil na svých webových stránkách.

Mezi kvalifikačními předpoklady dráhy uvádí rovněž důvěryhodnost a bezúhonnost, manažerské zkušenosti na úrovni nejvyššího managementu ve firmě s alespoň stem zaměstnanců, znalost zákona o zadávání veřejných zakázek, ale také odolnost vůči stresu a ovlivňování. Zájemci musí zaslat životopis v češtině i angličtině, motivační dopis a předložit svou koncepci strategického směřování drah.

Konkrétní úsek, za který budou dva noví členové představenstva zodpovídat, bude teprve určen. Vedle svého hlavního úseku budou zodpovědní také za plnění podnikatelského plánu nebo za finanční a ekonomické řízení.

Až se představenstvo ČD rozroste o další dva členy, bude pětičlenné. Z tohoto orgánu pak vzejde nový generální ředitel a předseda představenstva drah. Aktuálně vede dopravce místopředseda představenstva Radek Dvořák. Dočasně nahradil Miroslava Kupce, kterého dříve odvolala dozorčí rada.