Ekonomickou ředitelkou Dopravního podniku se stala jeho exšéfka Magdalena Češková

Magdalena Češková

Magdalena Češková

Pozici ekonomické ředitelky pražského dopravního podniku (DPP) získala jeho bývalá šéfka Magdalena Češková, do funkce ji dnes jmenovalo představenstvo DPP. Češková doposud zastávala funkci pověřené ekonomické ředitelky.

Češková nastoupila do Dopravního podniku v dubnu 2010 jako zástupkyně ekonomického ředitele. V loňském roce pak dvakrát podnik vedla, a to po odvolání generálního ředitele Jaroslava Stůje v únoru 2012 a Vladimíra Liche v srpnu 2012. Od listopadu 2012, po zvolení Milana Křístka generálním ředitelem, působila jako dočasně pověřená ekonomická ředitelka. Je také místopředsedkyní představenstva Dopravního podniku.

V současnosti Češkovou vyšetřuje policie v souvislosti s anonymním trestním oznámením podle kterého nevypověděla údajně nevýhodné smlouvy s firmou Computer Sciences (CSC), která se stará o IT služby dopravního podniku. Původní platnost smluv měla skončit již loni, jejich neukončením ale došlo k automatickému prodloužení o jeden rok. Češková se tak měla dopustit porušování povinnosti při správě cizího majetku. Trestní oznámení jí vytýká i to, že několikanásobně překročila limit sjednané zakázky.

„Z podaného trestního oznámení na mou osobu je zřejmé, že byly použity nesprávné údaje a zcela účelová tvrzení, která mě měla za cíl zdiskreditovat a vystavit mně trestnímu stíhání,“ uvedla již dříve Češková.

Generální ředitel Křístek své spolupracovnici věří a do funkce ekonomické ředitelky ji dozorčí radě doporučil. „S paní Češkovou jsem dva měsíce intenzivně pracoval a mohu říci, že jde o pracovitého člověka loajálního k firmě. Za dobu, co zde pracuje, si vybudovala nejen respekt kolegů podřízených, ale i nadřízených, to znamená reprezentantů Prahy jako majoritního akcionáře. Na mě dělá stejný dojem,“ sdělil serveru E15.cz Křístek.

: