Kaufland otevře na dohled od pražského letiště logistické centrum

Logistický komplex Prologisu v Jenči

Logistický komplex Prologisu v Jenči Zdroj: Prologis

Na dohled od Letiště Václava Havla vybuduje maloobchodní řetězec Kaufland nový sklad pro zásobování svých supermarketů. Halu o více než pěti tisících metrech čtverečních bude mít podle informací serveru E15.cz v nově vznikajícím skladovém komplexu developerské společnosti Prologis. Žádná ze stran transakci nekomentovala.

Nový sklad Kauflandu bude mít podpůrnou funkci pro stávající obří distribuční centrum v Modleticích u dálnice D1. Druhé podobné pro Moravu provozuje Kaufland v Olomouci.

Pro amerického developera je pronájem dobrou zprávou. Firmě se vyplatilo vsadit v Jenči na spekulativní výstavbu, tedy bez předem zajištěných nájemců. V areálu je vedle Kauflandu ještě například velký sklad dodavatele ochranných pracovních pomůcek Červa.

„Určitě zvažujeme ještě další spekulaci,“ uvedl na nedávné tiskové konferenci Martin Polák, šéf Prologisu pro střední a východní Evropu.

Prologisu se podařilo zabodovat u rychloobrátkových řetězců také ve svém dalším logistickém komplexu v Jirnech u dálnice D11. Firma tam vybudovala již druhé distribuční centrum pro síť hypermarketů Globus.