Mall.cz v Jirnech u Prahy zřídí nové distribuční centrum

Mall.cz, ilustrační foto

Mall.cz, ilustrační foto

Český internetový obchod Mall.cz bude mít v Jirnech u Prahy u dálnice D11 nové distribuční centrum s rozlohou 31 tisíc metrů čtverečních. Centrum pro Mall.cz postaví developer Prologis. Informovaly o tom Prologis a realitní poradenská společnost DTZ, která pro internetového obchodníka vhodné prostory hledala zhruba rok. Výši investice firmy neuvedly.

Mall.cz by se měl do nového centra přestěhovat v létě příštího roku, kdy zároveň opustí distribuční sklady v Jirnech a Horních Počernicích. Součástí areálu bude kancelářské zázemí o rozloze tři tisíce metrů čtverečních. Mall.cz navíc bude mít v místě možnost expanze o dalších 20 tisíc metrů čtverečních distribučních prostor.

Jde o jednu z největších letos uzavřených transakcí na novou výstavbu. Pro Prologis je to v poslední době druhá podobně velká smlouva. Na konci září společnost oznámila, že zahájí stavbu budovy o celkové rozloze 31190 metrů čtverečních pro společnost Červa ve svém nedávno koupeném parku Prologis Park Prague-Airport. Ve stejném parku navíc spekulativně staví další budovu s rozlohou 30 tisíc metrů čtverečních.

Prologis v Česku a na Slovensku vlastní a spravuje portfolio o rozloze více než 1,2 milionů metrů čtverečních logistických a distribučních prostor. Mall.cz patří k největším internetovým prodejcům v Česku. Vlastní ho společnost Netretail Holding BV, která patří do celosvětové skupiny Naspers.