Městské části jednají o zavedení parkovacích zón. Rozhodne se příští rok

Parkování před panelovými domy v Praze 13 bývá mnohdy komplikované

Parkování před panelovými domy v Praze 13 bývá mnohdy komplikované

Městské části, které před nedávnem oznámily své odhodlání vybudovat v případě, že se k tomu nebude mít magistrát, své vlastní parkovací zóny. Stále však věří v dohodu s hlavním městem. Například Praha 6 chce samostatně jednat až po novém roce, do té doby by se s magistrátem chtěla domluvit.

„Máme dvě studie, do kterých jsme od roku 2004 investovali více než 5 milionů korun, což je nejvíce ze všech pražských radnic. Teď čekáme, zda nám magistrát parkovací zóny v Praze 6 povolí, nebo ne,“ řekl televizi Metropol Adam Halmoši, tiskový mluvčí městské části Praha 6.

Problém s parkováním řeší také pátá městská část. „V tuto chvíli máme návrh na vlastní systém parkovacích zón, nicméně jsme se obrátili na Magistrát hl. m. Prahy, protože je vlastníkem 60% našich komunikací a čekáme na vyjádření,“ řekla Ivona Kratochvílová, tisková mluvčí MČ Praha 5.

Podle oddělení organizace a rozvoje dopravy pražského magistrátu je na cestě pozvánka k prvnímu kolu jednání. Těch se mají zúčastnit starostové dotčených městských částí. Pokud by jednání nedopadla, mají městské části připraveny vlastní řešení.