Nejpřesněji létají japonské aerolinky, ČSA vyklidily předloňskou pozici

1. Japan Airlines: přesnost 90,35 procenta

1. Japan Airlines: přesnost 90,35 procenta Zdroj: CC BY-SA 2.0: Kantaro Iemoto

1. Japan Airlines: přesnost 90,35 procenta
2. ANA: přesnost 88,48 procenta
3. SAS: přesnost 87,91 procenta
4. KLM: přesnost 87,85 procenta
5. Air New Zealand: přesnost 87,76 procenta
5
Fotogalerie
S nejmenším průměrným zpožděním létají aerolinky Japan Airlines. S nejvýše čtvrthodinovým zpožděním do cíle loni dorazilo 90,35 procenta jejich letů. Japonským dopravcům se dařilo i v dalších kategoriích žebříčku serveru Flightstats, mezi evropskými aerolinkami vede polský LOT.

Za Japan Airlines v kategorii velkých mezinárodních aerolinek následuje loňská jednička All Nippon Airways (ANA), skandinávské SAS, nizozemské KLM a Air New Zealand. Posledně jmenovaný dopravce mezi finalisty vystřídal bahrajnské Gulf Air, zbylé aerolinky své pozice udržely.

Japan Airlines a její dceřiné společnosti ovládly i kategorii hlavních a regionálních asijských dopravců. ANA pak získala cenu za nejmenší počet zrušených letů s výsledkem 0,22 procenta.

OBRAZEM: Hlavní kategorie žebříčku Flightstats

Mezi velkými evropskými aerolinkami vyhrál polský LOT s více než 89 procenty letů, které dorazily včas. Vystřídal tak SAS. Kromě již zmíněných KLM a SAS doplnily pětici evropských finalistů Finnair a Aer Lingus. Z regionálních evropských aerolinek létají nejpřesněji řecké Aegean.

České aerolinie se v žádné kategorii nepropracovaly ani mezi pětici finalistů, Flightstats jejich výsledky za celý loňský rok neuvádí. Loni přitom český dopravce dosáhl umístění mezi finalisty v kategorii regionálních evropských aerolinek.