„Rebel“ Fuksa dostal trafiku: bude řídit privatizaci ČSA

Ivan Fuksa

Ivan Fuksa Zdroj: mediafax

Jeho nedávný odchod z poslanecké sněmovny provázely dohady, jaký post následně zaujme. Teď je jasno.

Bývalý náměstek ministra financí a ministr zemědělství Ivan Fuksa (ODS) bude zastávat nově zřízenou pozici vrchního ředitele Českého aeroholdingu pro fúze a akvizice, jeho hlavní zodpovědností přitom bude prodej ČSA strategickému partnerovi.

„V příštích dnech oslovíme akcionáře s návrhem na zvolení Ivana Fuksy do představenstva Českého aeroholdingu,“ doplnila mluvčí skupiny Michaela Lagronová. Podle ní je nástup Fuksy do vedení letecké skupiny logickým krokem. Jako někdejší první náměstek ministra financí byl Fuksa zodpovědný za dění na letišti, mimo jiné byl několik let členem dozorčí rady Letiště Praha.

Fuksa patří do trojice poslanců ODS, která složila svůj mandát údajně kvůli nesouhlasu se zvyšováním DPH. Na nedávném sjezdu ODS kandidoval na předsedu strany. V souboji o předsednický post s Petrem Nečasem prohrál, ale jako předsedu by si ho podle volby přála téměř třetina účastníků sjezdu. Exministr zemědělství chtěl nabídnout ODS restart a návrat k jejímu programu. Proti Petru Nečasovi se rozhodl kandidovat proto, že na kongresu všichni hovořili o změně, nenašel se ale prý nikdo, kdo by ji chtěl realizovat.