Škoda Superb slaví patnácté narozeniny, vyrobilo se jich 900 tisíc

Škoda Superb (ilustrační foto)

Škoda Superb (ilustrační foto) Zdroj: E15

Škoda Superb Outdoor 2014
10
Fotogalerie

Před patnácti lety obnovila Škoda tradiční označení Superb, který se stal symbolem vozu střední třídy. Od té doby jich automobilka vyrobila přibližně 900 tisíc. 

Označení Superb použila Škoda pro jeden ze svých prestižních modelů poprvé ve 30. letech minulého století u šestiválcového modelu 640 a na počátku nového tisíciletí jej do nabídky vrátila v podobě sedanu střední třídy - novodobý model Superb brázdí naše silnice už od prosince 2001, výroba se rozeběhla koncem října.

Za tu dobu značka Škoda Auto vyrobila zhruba 900 tisíc vozů tohoto jména a to ve třech generacích, přičemž tu aktuální už si od března 2015, kdy byla zahájena její produkce, pořídilo více než 100 tisíc zákazníků.

Auto, využívající techniku Volkswagenu Passat, se díky současné škodovácké filozofii a pozici v rámci koncernu Volkswagen pokaždé zařadilo mezi největší vozy své kategorie a jako takové sklidilo v Evropě celou řadu ocenění včetně řady lokálních titulů "Auto roku", současná generace z tužky šéfdesignéra Jozefa Kabaně se navíc může pochlubit také ziskem prestižního designérského ocenění Red Dot Design Award.

POKRAČOVÁNÍ ČLÁNKU A FOTOGALERII NAJDETE NA SERVERU AUTO.CZ