V soutěži fintechů zvítězil tým Etnetery. Uspěla i Komerční banka

Bankathon

Bankathon Zdroj: E15.cz

Český tým společnosti Etnetera se stal vítězem celoevropské fintechové soutěže Bankathon, v níž se utkalo 27 týmů a celkem sto vývojářů. V kategorii Multibanking uspěl tým Komerční banky. Vítězové jednotlivých soutěžních kategorií si rozdělili prémii ve výši 21 tisíc eur, tedy přes půl milionu korun.

Bankathon, který se letos konal v Praze, je třídenní soutěž, během které se jednotlivé týmy snaží přenést své digitální inovativní nápady do reality a vytvořit funkční aplikaci s konkrétním uplatněním v oblasti digitálního bankovnictví a finančních služeb. Poprvé v historii se přitom tato soutěž uspořádala jinde než v Německu nebo Rakousku. 

„Jsem rád, že jsme mohli v Praze přivítat sedmý Bankathon. Považujeme jej za vrcholnou událost otevřeného bankovnictví tohoto roku na evropské úrovni. Byli jsme svědky úžasných inovace a digitálních myšlenek, které naznačují směr, jímž se bude bankovnictví v nejbližších letech ubírat,“ uvedl Martin Sládeček, Open Banking Leader Komerční banky, který má hlavní zásluhu na tom, že se Bankathon letos konal v Praze.