ČSOB Pojišťovna loni zvýšila čistý zisk téměř o třetinu. Roste hlavně v neživotním pojištění

Centrála ČSOB Pojišťovny v Pardubicích.

Centrála ČSOB Pojišťovny v Pardubicích. Zdroj: Profimedia

ČSOB Pojišťovna v roce 2023 vytvořila čistý zisk 2,8 miliardy korun, což byl proti předloňskému roku nárůst o 30 procent. Pojišťovna, která s devítiprocentním podílem na trhu patří mezi největší pojišťovny v ČR, o tom dnes informovala v tiskové zprávě. Ostatní pojišťovny výsledky zatím nezveřejnily.

Na pojistném vybrala ČSOB Pojišťovna loni přes 15 miliard korun, proti 13,9 miliardy korun o rok dříve. „Daří se nám dlouhodobě naplňovat růstovou strategii. Rosteme rychleji než trh, a to zejména v neživotním pojištění. V loňském roce jsme ale zaznamenali zajímavý posun i v životním pojištění,“ komentoval výsledky generální ředitel ČSOB Pojišťovny Jiří Střelický. V roce 2023 řešila pojišťovna čtvrt milionu pojistných událostí. I toto číslo je podle něj rekordní.

ČSOB Pojišťovna je univerzální pojišťovna, která má přes milion klientů. Její akcie vlastní belgická pojišťovna KBC Verzekeringen z nadnárodní skupiny KBC. Do skupiny ČSOB patří také Hypoteční banka, ČSOB Stavební spořitelna, ČSOB Penzijní společnost, ČSOB Leasing a ČSOB Factoring. ČSOB je součástí mezinárodní bankovní a pojišťovací skupiny KBC, která aktivně působí v Belgii a zemích střední a východní Evropy.