Fintech službě Revolut přibyla konkurence, Britové představili účet bez hranic

Bezhraniční účet a karta od TransferWise

Bezhraniční účet a karta od TransferWise Zdroj: TransferWise

Britská společnost TransferWise v úterý uvedla na trh nový produkt zahrnující takzvaný “bezhraniční” účet a s ním spojenou “bezhraniční” debetní kartu pro prvních tisíc zákazníků. Ostatním zájemcům se jej firma chystá nabídnout v průběhu tohoto roku. 

Účet bez hranic umožňuje jeho vlastníkům držet na jednom účtu prostředky až ve 28 světových měnách. S debetní kartou pak mohou její zákazníci platit v různých zemích v místních měnách bez nutnosti vlastnit více platebních karet.

O novém produktu informoval serverBusiness Insider. Záměr nabídnout svým zákazníkům “bezhraniční” účet oznámila společnost poprvé loni v květnu, s podobným produktem již dříve přišla společnost WorldFirst.

Další konkurentem firmy je rychle rostoucí londýnský start-up Revolut, který svým zákazníkům rovněž nabízí možnost držet více měn na jednom účtu a platit jimi pomocí předplacené debetní karty. Obě firmy přitom patří do stejného portfolia fondu venture kapitálu Index Ventures.

“Účet bez hranic představuje obrat v životě každého, kdo se kvůli své práci nebo osobnímu životu pohybuje mezi více zeměmi. Otevřít si bankovní účet v zahraničí je bez trvalého bydliště v dané zemi nesmírně obtížné, účet bez hranic přitom může být založen během několika minut. Pro expaty, majitele nemovitostí v zahraničí, freelancery a další je účet bez hranic neocenitelný,” uvedl ve svém prohlášení předseda a spoluzakladatel společnosti TransferWise Taavet Hinrikus.

“Jednoho dne bude mít každý možnost posílat i přijímat peníze od přátel, zákazníků nebo společností z celého světa a trávit čas kdekoliv, aniž by se musel obávat o vývoj měnového kurzu.Dnešní spuštění účtu bez hranic je obrovským krokem k realizaci této vize,” píše se v prohlášení.

Londýnský TransferWise byl založen v roce 2011 jako platforma pro posílání peněz online do zahraničí a zpět. Přes platformu je každý měsíc odesláno více než 1,5 miliardy liber.