Jak na rychlou půjčku? Hlavně s rozmyslem

Jak na rychlou půjčku? Hlavně s rozmyslem

Jak na rychlou půjčku? Hlavně s rozmyslem Zdroj: Home credit

Potřebujete co nejdříve získat určitý finanční obnos a máte obavy, že žádání o půjčku v bance by trvalo příliš dlouho? Spousta nebankovních společností nabízí alternativu v podobě rychlé půjčky. Při výběru si ověřte, zda má poskytovatel potřebnou certifikaci od České národní banky, která signalizuje jeho spolehlivost a věrohodnost.

Pro rychlé schválení žádejte online

Přednost rychlé půjčky spočívá především v rychlosti odezvy na vaši žádost. Zatímco někdy může schvalování trvat i několik dní, v případě online sjednání získáte obratem jistotu, že vaše půjčka byla schválena.

Poté už jen stačí, abyste dodali potřebné doklady, tedy například kopii občanského průkazu a pasu či řidičského oprávnění. V případě, že vše vyřídíte online, aniž byste podepsanou smlouvu posílali poštou nebo kurýrem, pak vám peníze můžou přijít na účet už ve stejný den. Vždy záleží na konkrétních podmínkách banky, která finance převádí.

Od deseti tisíc až po čtvrt milionu

Rychle si můžete půjčit na cokoliv. Ať už potřebujete koupit novou lednici, nebo investovat do nové střechy. Částky, které vám nebankovní společnost téměř ihned schválí, se běžně pohybují od deseti tisíc až po čtvrt milionu.

Pokud víte, že budete potřebovat finančně založit častěji, pak je dobré vybrat takovou půjčku, u níž je možné opakovaně čerpat již splacené peníze. A to aniž byste museli žádat o nový úvěr.

Na trhu můžete také najít rychlé půjčky s flexibilním splácením. Jejich předností je možnost každý měsíc splácet jinou částku. Tento fakt přitom nemusíte poskytovateli půjčky vůbec oznamovat.

Jediným pravidlem tedy je, že zaslaný obnos se musí rovnat alespoň výši minimálně sjednané splátky. Samozřejmě můžete poslat i více, pokud chcete zkrátit dobu splácení.

Při výběru ideální rychlé půjčky se vždy rozhodujte podle svých možností, požadavků na podobu úvěru a samozřejmě věnujte pozornost také hodnocení dané nebankovní společnosti. Již zmíněná certifikace je nutností, jakékoliv další ocenění je bonus zaručující férovost.