Vigo Investments dokončila převzetí pojišťovny Triglav

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Triglav

Investiční skupina Vigo Investments dokončila převzetí brněnské pojišťovny Triglav. Akvizice byla dokončena na přelomu května a června po předchozím schválení tohoto kroku Českou národní bankou. Triglav patří na českém trhu mezi menší pojišťovny.

„Úspěšné převzetí 100 procent akcií Triglavu znamená významný posun v našich plánech v oblasti pojišťovnictví. Pojišťovnu vnímáme jako stabilní platformu pro budoucí dlouhodobý růst na českém trhu,“ uvedl Pavel Řehák, předseda představenstva Viga Investments.

Během transakce, při níž Triglav pojišťovna změnila svého majitele, byl také posílen její kapitál. Dále se bude navyšovat tak, aby byly přímo podpořeny plánované rozvojové aktivity pojišťovny.

Triglav pojišťovna byla loni ve ztrátě 13,8 milionu korun, což představuje meziroční snížení o 85 procent z dřívějších 93 milionů korun. Letos v prvním čtvrtletí se dostala pojišťovna zpět do kladných čísel. Souvisí to se změnami v řízení a také v soustředění na stabilizaci a kvalitu pojistného kmene.

Triglav pojišťovna vznikla v roce 2000 z původní Všeobecné pojišťovny, kdy v ní její akcionář, mateřská společnost Zavarovalnica Triglav ze Slovinska, získala stoprocentní podíl. Působení pojišťovny v Česku se dostalo do nové fáze v říjnu 2014, když byla prodána skupině Vigo Investments.

Tři ze čtyř partnerů Vigo Investments, Martin Frko, Rober Dohnal a Libor Matura, se znají z doby svého dlouholetého působení v mezinárodní poradenské firmě McKinsey & Company, kde se podíleli na řadě restrukturalizačních projektů. Řehák se pohybuje ve světě byznysu přes dvacet let. Naposledy působil sedm let ve vysokých manažerských pozicích v České pojišťovně, v letech 2010 až 2013 byl jejím generálním ředitelem. Přišel do ní z McKinsey & Company.