Investiční společnost Igora Faita kupuje německou tiskařskou skupinu Euro-Druckservice GmbH

Igora Faita

Igora Faita Zdroj: Profimedia.cz

Brněnská investiční společnost Jet Investment finančníka Igora Faita kupuje prostřednictvím firmy Jet 2 Kappa německou tiskařskou skupinu Euro-Druckservice GmbH (EDS), která v Česku vlastní tiskárny Typos, Svoboda Press a Severotisk. Spojení posuzuje Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), který o tom informoval na svých internetových stránkách.

"K navrhovanému spojení soutěžitelů dochází zejména v oblasti polygrafické výroby," uvedl úřad a dodal, že spojení posuzuje v takzvaném zjednodušeném řízení, což znamená, že rozhodnutí vydá do 20 dní.

Skupina EDS podle údajů uvedených na internetových stránkách tiskárny Typos vlastní akcie také v tiskárnách v Německu, Polsku, Maďarsku a Rumunsku. Zaměstnává více než 1500 lidí a v devíti pobočkách týdně spotřebuje 4800 tun papíru.

Video placeholde
Škoda Auto si postavila farmu 3D tiskáren • Škoda Auto

Firma Jet Investment se od vzniku v roce 1997 specializuje na vyhledávání investičních příležitostí do středně velkých společností výrobního průmyslu, které považuje za perspektivní. V minulosti vlastnila firmy Less&Timber a Kordárna Plus, v roce 2020 koupila například energeticko-strojírenskou skupinu Tedom.

Jet Investment spravuje několik investičních fondů, investiční fond Jet 2 je stoprocentním společníkem firmy Jet Kappa, ta založila akciovou společnost Jet 2 Delta a ta zase firmu Jet 2 Kappa, která má formu společnosti s ručením omezeným. Poslední dvě společnosti byly založeny loni na konci listopadu, jednatelem, případně předsedou představenstva firem je Igor Fait.