Křetínský chce ovládnout francouzské vydavatelství Brut publikující videa pro mladé

Daniel Křetínský chce koupit nakladatelství Brut.

Daniel Křetínský chce koupit nakladatelství Brut. Zdroj: Blesk

Podnikatel Daniel Křetínský chce rozšířít svoje mediální portfolio a zajímá se o podíl ve francouzské mediální společnosti Brut. Ta se soustředí na tvorbu krátkých videí především pro mladé uživatele. O zájmu Křetínského píše francouzský deník Le Figaro. Podle něj už Křetínský majitele podniku oslovil. Zájem ale prý mají i jiní investoři. 

Nebyl by to první vstup Daniela Křetínského na francouzský mediální trh. Společně s Patrikem Tkáčem skrze firmu Czech Media Invest vlastní Křetínský už několik francouzských médií. Mezi nimi třeba francouzské mutace týdeníku Marianne nebo slavného módního časopisu Elle. Křetínský s Tkáčem také mají podíl v holdingu Le Nouveau Monde. Ten je jedním z akcionářů skupiny Le Monde. 

Firma Brut, o kterou má Křetínský zájem, zaměstnává 350 lidí. Web Seznam Zprávy píše, že o společnost mají zájem i jiní investoři. Jmenuje francouzsko-libanonského podnikatele Rodolphe Saadého, šéfa skupiny CMA-CGM, který měl Brut oslovit několik týdnů před Danielem Křetínským.

pozn redakce: Daniel Křetínský je spolumajitelem vydavatelství Czech News Center, které provozuje také ekonomický web E15.cz.