Fortuna nevyplatí dividendu, plánuje investice

Sázková kancelář Fortuna

Sázková kancelář Fortuna Zdroj: Rasch Jan/Euro

Představenstvo společnosti Fortuna Entertainment Group rozhodlo, že za loňský rok nevyplatí dividendu. Společnost tím potvrdila předchozí prohlášení, že dividendová politika je přehodnocována vzhledem k plánovaným investicím. Sdělil to mluvčí Petr Šrain. V minulosti firma na dividendách vyplácela 70 až 100 procent konsolidovaného čistého zisku.

Investice půjdou především do nové IT platformy a lidských zdrojů, firma tak chce podpořit růst a expanzi v rámci střední a východní Evropy. „Tyto investice posílí současnou pozici společnosti jako předního středoevropského regulovaného provozovatele kurzového sázení,“ uvedl Šrain. Současně mají pomoci Fortuně stát se „jednoznačným lídrem“ v regulovaném kurzovém sázení a hraní ve střední a východní Evropě.

Vedení Fortuny po příchodu Pera Widerstroma do čela společnosti na konci loňského roku připravuje novou dividendovou politiku. Ta má být zaměřena na budování dlouhodobě udržitelné konkurenceschopnosti. „Přehodnocená dividendová politika bude vyhlášena po skončení finančního roku 2015,“ uvedl Šrain.

Společnosti Fortuna Entertainment Group loni stoupl čistý zisk o 2,3 procenta na 15,9 milionu eur (436,5 milionu korun). Sázky vzrostly o 18,5 procenta na 672,4 milionu eur (18,5 miliardy korun). Fortuna tak zopakovala vývoj z roku 2013, předloni byl ale růst zisku výraznější, zhruba čtvrtinový. Fortuna Entertainment Group je největším středoevropským provozovatelem kurzových sázek. S akciemi firmy se obchoduje na pražské a varšavské burze.

kurz fortunakurz fortuna | patriavývoj kurzu akcií Fortuny na BCPP za posledních šest měsíců