Fortuna se Sazkou se dohadují, kdo nabízí vyšší a levnější jackpot

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: E15 Michael Tomes

Dva kohouti na loterijním trhu se začali trumfovat. Nejprve Fortuna ve čtvrtek oznámila, je její hra Loto na začátku prosince sázejícím nabídla možnost vyhrát mnohamilionovou prémii a aktuálně disponuje nejvyšším jackpotem na českém loterijním trhu. Hned o den později zareagovala Sazka, podle níž Fortuna buď z neznalosti nebo úmyslně uvedla několik nepravd.

V sobotním slosování se bude hrát o rekordních 93 milionů korun, tuto výhru pak lze získat za bezkonkurenčně nejnižší celkový vklad – pouhých 80 korun, napsala ve čtvrtek Fortuna.

„Tak vysoký jacpot s prémií momentálně nenabízí žádná jiná loterie na českém trhu, u hlavní konkurence Lota bylo pro získání podobně vysokých výher nutné vsadit tiket za 170 korun, u Lota stačí jen 80 korun. Zájem o prémii už způsobil také návrat růstu našich náběrů, v minulém týdnu to bylo o 16 procent,“ uvedl Jiří Hosnedl, generální ředitel Fortuna Loterie.

S tímto tvrzením však zásadně nesouhlasí Sazka. Ve hře Euromiliony se v pátek hrálo o 147 300 tisíc korun, tedy o více než 54 milionů vyšší sumu, než je tomu u jackpotu Lota, navíc sázejícímu k tomu, aby jackpot vyhrál, stačí vsadit 30 korun, uvedla Sazka ve svém prohlášení. Aktuální Jackpot ve hře Euromiliony číní 147 900 tisíc korun.

„Vzhledem k dřívějšímu působení šéfa loterie Fortuna v Sazce nelze očekávat, že by výše uvedené informace neznal, jedná se tak o úmyslně zavádějící informace a směrem k trhu a sázejícím to považujeme za nefér, uvádí Jana Studničková ředitelka Sazky pro marketing a obchod.

Sazka také srovnává pravděpodobnost padnutí výhry ve své hře Euromiliony s konkurenčním Lotem. „Zatímco pravděpodobnost padnutí jackpotu Lota je 1:279 676 320, pravděpodobnost získání hlavní výhry v Euromilionech je 1:33 622 600,“ uvádí Sazka a v závěru své zprávy také přípomíná, že u konkurenční loterie Loto ještě za celou dobu jeho existence nevyhrál nikdo víc než sto tisíc korun.