Fortunu táhne nahoru on-line sázení a mobilní telefony

ilustrační foto

ilustrační foto

Sázková společnost Fortuna Entertainment Group v prvním pololetí přijala sázky za 275,9 milionu eur, přibližně 7,09 miliardy korun, což je o 20,4 procenta více než ve stejném období předchozího roku. Růst sázek táhne nahoru již delší dobu možnost on-line sázení a mobilní telefony, a to ve všech zemích, kde Fortuna působí.

Výše přijatých sázek v segmentu sportu za první polovinu roku 2013 dosáhla 268,4 milionu eur, zhruba 6,9 miliardy korun, což je o 22,5 procenta více než ve stejném období roku 2012. Zisk před úroky, daní a odpisy (EBITDA) stoupl o 27,4 procenta na 12,9 milionu eur, přibližně 331,3 milionu korun. Čistý zisk firmy stoupl o 34,5 procenta na 7,6 milionu eur, 195,2 milionu korun.

Největší růst sázek společnost zaznamenala v České republice a na Slovensku. Počet aktivních registrovaných klientů meziročně vzrostl o 27 procent.

Vývoj akcií Fortuny za jedenáct měsíců:

Graf 29. 8. 2013.Graf 29. 8. 2013. | capkova@mf.cz

„Velkou radost máme hlavně z růstu počtu našich zákazníků. Díky tomu se nám podařilo udržet trend nastavený v loňském roce navzdory absenci velké fotbalové akce. Potenciál mistrovství světa v Brazílii spolu s olympiádou v Soči by pak měl akcelerovat další růst v příštím roce“, uvedl generální ředitel a místopředseda představenstva společnosti Fortuna Entertainment Group Radim Haluza.

Fortuna Entertainment Group vznikla v roce 2009 a stala se největším středoevropským provozovatelem kurzových sázek. S akciemi Fortuny se obchoduje na pražské a varšavské burze, majoritním vlastníkem je finanční skupina Penta.