Fortunu táhnou webové sázky, zisk firmy stoupl o víc než třetinu

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Jan Rash

Sázkové společnosti Fortuna Entertainment Group podle aktuálně zveřejněných předběžných výsledků za první tři čtvrtletí stoupl hrubý zisk meziročně o 36 procent na 18 milionů eur, což je 465 milionů korun. Přijaté sázky se firmě zvýšily o víc než pětinu na 405 milionů eur. Za růstem stojí hlavně obliba sázení po internetu.

„Hlavním tahounem naší výkonnosti byl rozmach kurzového sázení po internetu a přes mobil, a to ve všech zemích, kde Fortuna působí,“ upřesnil generální ředitel Fortuny Radim Haluza.

Podle Barbory Malé z portálu Patria.cz se tuzemský trh na celkových přijatých sázkách firmy podílel víc než polovinou. „Přijaté sázky v Česku zaznamenaly meziročně dvouciferný růst,“ dodala Malá. Fortuna ještě působí na Slovensku, v Maďarsku a Polsku.

Dvouciferně vzrostly také celkové hrubé výhry z kurzového sázení on-line, meziročně o 40 procent na 36 milionů eur. Naopak výhry z poboček klesly o sedm procent na 42 milionů eur.

Vývoj akcií Fortuny na pražské burze:2982459:normal690:true:true

Analytik Fio banky Robin Koklar hodnotí oznámené výsledky Fortuny pozitivně: „Společnost překonala konsensuální odhady na všech úrovních a zřejmě překoná svůj výhled pro letošní rok na úrovni EBITDA,“ vysvětlil Koklar.

„Zůstáváme i nadále optimističtí ohledně vývoje po zbytek roku 2013 a věříme, že námi nastavené cíle splníme,” konstatoval ředitel firmy Haluza. Akcie Fortuny na oznámené výsledky reagovaly téměř dvouprocentním růstem na 115.5 koruny.