Jelínek bude nabízet Berentzen

likér

likér Zdroj: profimedia.cz

Vizovická likérka Rudolf Jelínek plně přebírá distribuci alkoholických nápojů německé skupiny Berentzen na českém a slovenském trhu. „Společnost Berentzen postupně zruší firmu, která tu pro ni prodej zajišťovala. Od 1. srpna se distribuce kompletně ujmeme,“ řekl generální ředitel firmy Rudolf Jelínek Pavel Dvořáček. Počítá s tím, že tržby společnosti se díky tomu zvýší o třetinu.

V loňském roce utržila česká pobočka skupiny Berentzen 135 milionů korun, rok předtím to bylo 203 milionů. V posledních dvou letech byla firma ztrátová, z předloňských 6,3 milionu se loni prodělek prohloubil na 23 milionů korun.

Likérka Rudolf Jelínek je dlouhodobě zisková. V minulém roce vykázala tržby 346 milionů korun při zisku 22,6 milionu korun před zdaněním. Skupina Berentzen se zabývá výrobou značkových likérů a koňaků. Zájem zastupovat známou zahraniční značku v Česku a na Slovensku mělo více firem.

Od července prodává Jelínek na českém trhu také sortiment rakouské firmy Stroh, jejíž vlajkovou lodí je silný rum. V tuzemsku Stroh dosud distribuoval plzeňský Stock.