Louda Auto kupuje od Renaultu dealerství, transakci posoudí antimonopolní úřad

Dealerství Renault Retail Group v Praze na Zličíně

Dealerství Renault Retail Group v Praze na Zličíně Zdroj: Renault Retail Group

Společnost Louda Auto českého podnikatele Pavla Loudy kupuje dealerství Renault Retail Group CZ, které je dceřinou firmou francouzské automobilky Renault. Transakci posuzuje Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), který o tom informoval na svých stránkách.

„K navrhovanému spojení soutěžitelů má dojít zejména v oblasti prodeje motorových vozidel, náhradních dílů pro motorová vozidla a poskytování servisních služeb,“ uvedl úřad s tím, že transakci posuzuje v takzvaném zjednodušeném řízení a rozhodnutí tak vydá do 20 dní.

Česká Renault Retail Group (RRG) vznikla v roce 2004. „Je stoprocentní dceřinou společností skupiny Renault a je evropským leadrem v prodeji nových vozů značek Renault a Dacia, s tím spojenými službami, stejně jako v poprodejní péči. Má zastoupení ve 14 evropských státech,“ uvádí firma na svém webu.

Podle výroční zprávy za rok 2021 zveřejněné ve Sbírce listin vykázala RRG CZ čistý zisk 3,34 milionu korun a čistý obrat 798 milionů korun.

Společnost Louda Auto vznikla v roce 1992, od počátku se zabývá prodejem nových i ojetých automobilů. Na internetových stránkách uvádí, že ve svých 16 pobočkách nabízí skladem 3803 automobilů 11 značek. Jediným akcionářem společnosti je Louda Holding vlastněný Pavlem Loudou. Za rok 2020 vykázala společnost podle účetní uzávěrky zveřejněné ve Sbírce listin čistý zisk 80 milionů korun, její obrat dosáhl 5,1 miliardy korun.