Novým ředitelem diskontů Penny v České republice se stal Jens Krieger

Jens Krieger

Jens Krieger Zdroj: ČTK

Penny Market
2
Fotogalerie

Novým generálním ředitelem diskontů Penny Market v Česku se stal Jens Krieger. Nahradí Espena B. Larsena, který ode dneška odešel do výkonné rady společnosti Penny International v Německu. Firma to uvedla v tiskové zprávě.

Nový ředitel bude zodpovědný za nákup, marketing i zajištění kvality. Krieger (45) pracuje pro skupinu Rewe, která obchody vlastní, několik let. Od roku 2009 byl ředitelem společnosti Penny v Maďarsku.

Penny Market v něm získává pro Prahu zkušeného obchodního experta, jenž pracuje pro skupinu Rewe několik let, uvedla ředitelka strategického marketingu společnosti Zlata Ulrichová.

Řetězec loni zvýšil tržby o šest procent na 33,9 miliardy korun a zisk stoupl o 11 procent na 542 milionů korun. Jednatel společnosti Martin Peffek v červnu uvedl, že letos firma očekává nárůst tržeb o osm procent. Diskonty Penny Market letos pokračují v expanzi, plánují otevřít osm až deset nových prodejen. Nyní jich je více než 370. Společnost se také připravuje na možný prodej přes internet.

Penny patří společně se supermarkety Billa do německé obchodní skupiny Rewe Group.