Palírna U Zeleného stromu funguje již 500 let, nahlédněte do její historie

Obrázky z historie palírny U Zeleného stromu

Obrázky z historie palírny U Zeleného stromu Zdroj: archiv palírny U Zeleného stromu

Fotografie z roku 1977
Plakát z roku 1925
Obrázky z historie palírny U Zeleného stromu
Obrázky z historie palírny U Zeleného stromu
Obrázky z historie palírny U Zeleného stromu
46
Fotogalerie

Nejstarší doložená evropská palírna U Zeleného stromu v Prostějově letos oslaví 500 let a stále výrazněji se snaží prosadit i za hranicemi republiky. 

Vývoz rozšiřuje o země typu USA, Vietnam, Nigérie či Ekvádor. Loňská výroba v likérce byla rekordní a přesáhla 19 milionů lahví.

„Export se týká především produktů, které jsou typicky české, tedy Staré Myslivecké, Hanácké vodky, absinthu i našich pálenek – slivovice a hruškovice. Zároveň bychom na zahraniční trhy rádi uvedli i destiláty prémiové značky ovocných destilátů Kleiner, kterou jsme v minulém roce akvírovali,“ říká manažer komunikace Boris Rajdl.

Snímky z bohaté historie palírny si prohlédněte ve fotogalerii:

Palírna U Zeleného stromu
Likérka má ojedinělou historii, která začala již v roce 1518.  S největší pravděpodobností v Evropě neexistuje palírna, která by měla delší příběh své existence. Palírna U Zeleného stromu je přímým nástupcem českých likérek Granette a Starorežná Prostějov.
Je druhým největším výrobcem lihovin v České republice. Zároveň je největším ryze českým výrobcem lihovin na domácím trhu. Do výrobního portfolia firmy patří více než stovka produktů.
Mezi nejznámější značky patří Stará myslivecká, Blend 42 Vodka či Hanácká vodka. Své značky firma také vyváží. S produkty pocházejícími z výrobních linek Palírny U Zeleného stromu se zákazníci mohou setkat v dalších dvaceti zemích pěti světových kontinentů. Na domácím trhu pak firma také distribuuje značky Bushmills, Koval, Kraken, Jose Cuervo, Pushkin, Berentzen, Garrone a další.