Šéf Marks & Spencer Bolland v dubnu končí, za šest let přeměnil značku

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: ctk

Generální ředitel společnosti Marks & Spencer Marc Bolland (56) v dubnu firmu opustí. Ve funkci ho nahradí Steve Rowe (40), který je v současné době ředitelem nepotravinářské divize firmy. Podnik to dnes oznámil spolu s údaji o vývoji prodeje v předvánočním období.

Bolland tak ukončí šest obtížných let ve firmě, kdy se snažil podnik vrátit zpět na výsluní, utratil miliardy liber za přeměnu obchodů, změnu produktů, logistických služeb a internetových stránek. Marks & Spencer je na trhu 132 let.

Společnost uvedla, že Bolland neodchází kvůli tlaku akcionářů ani správní rady. Bolland informoval správní radu o záměru odejít v polovině letošního roku z funkce již v létě 2015, uvedla agentura Reuters.

Podnik dnes také oznámil, že prodej nepotravinářského zboží ve fiskálním třetím čtvrtletí, což je do 26. prosince, mu klesl o 5,8 procenta. Divize zahrnuje oděvy, obuv a zboží pro domácnost. Důvodem bylo neobvykle teplé počasí, kvůli kterému zákazníci nekupovali teplé oblečení. Prodej potravinářského zboží stoupl o 0,4 procenta a v týdnu před Vánocemi byly tržby z prodeje potravin rekordní.