Tržby Sazky rostou, konkurenti chtějí zastavit pokles novinkami

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Michael Tomes, E15

Sázka PPF a KKCG na návrat milovníků Sportky, kteří přestali sázet či sázení výrazně omezili ze znechucení kolem Sazky s vyvrcholením v podobě prohlášení konkurzu, začíná vycházet. Vklady u Sportky a Šance totiž stále rostou a minulý týden překročily hranici 50 milionů korun. To je nejvíce od března, kdy soud poslal Sazku do úpadku.

Naopak u Fortuny Loto lidé prosázeli minulý týden jen 5,7 milionu korun, tedy nejméně za posledních 11 týdnů, a její podíl na trhu číselných loterií klesl pod deset procent. Tipšestka je na tom ještě hůře – minulý týden za ni lidé utratili rovný milion korun, což je nejméně od poloviny července, kdy hra odstartovala. Její podíl na trhu činí ani ne dvě procenta. Obě firmy, které na poli číselných loterií konkurují od července, proto opět začaly vymýšlet, jak své hry oživit.

Tipsport v pondělí oznámil, že zvýší počet prodejních míst o několik set a navíc k nedělnímu losování přibude ještě čtvrteční. Zároveň začal garantovat pro každé losování pětimilionovou prémii. Samotná výhra v prvním pořadí není totiž nyní ve srovnání s konkurencí příliš vysoká, pohybuje se ve statisících korun.

Vysokou prémii pro hlavní výhru 70 milionů zavádí i Fortuna. Získá ji výherce jako bonus k jackpotu. Fortuna Loto se tak výší maximální výhry snaží dostat na úroveň Sportky, která prémii k jackpotu 70 milionů zavedla v září.