Altice kupuje za téměř 18 miliard dolarů americkou Cablevision

Sídlo společnosti Cablevision

Sídlo společnosti Cablevision Zdroj: Americasroof via Wikimedia Commons (CC BY 3.0)

Evropská telekomunikační společnost Altice převezme za 17,7 miliardy dolarů (424,2 miliardy korun) amerického provozovatele kabelové televize Cablevision Systems. Sloučené skupině bude patřit čtvrtá příčka na trhu s kabelovou televizí ve Spojených státech.

Altice podle dohody zaplatí za každou akcii Cablevision 34,90 dolaru. Kupní cena tak zahrnuje prémii 22 procent ke středeční závěrečné ceně akcií na burze. Dohodnutá transakce je součástí expanze společnosti Altice ve Spojených státech a dalším krokem v konsolidaci amerického trhu s kabelovou televizí.

Altice se už v květnu dohodla na převzetí amerického provozovatele kabelové televize Suddenlink za více než devět miliard dolarů. Kabelové společnosti v USA se nyní potýkají s odlivem zákazníkům, kteří přecházejí k internetovým televizním službám.

Firmu Altice ovládá francouzský miliardář Patrick Drahi. Společnost loni převzala druhého největšího francouzského mobilního operátora SFR, letos koupila portugalskou telekomunikační společnost Portugal Telecom. Působí i v Belgii, Švýcarsku, Izraeli a dalších zemích.