Divné kampaně a denní Jágrovo čtení

Jarda Jágr pro Sport

Jarda Jágr pro Sport

Na začátku září se jako každé září (tedy třeba jako to loňské) vynořila spousta firemních marketingových aktivit. Vlivem jakési hysterie či hladu po zprávách si jich všimla i média, která to zase tak často nedělají.

Tak například společnost Seznam představila svoji Poslední chybějící službu. Nadělala kolem toho docela humbuk a nakonec se z celé akce vyvinul rádoby „haha portál“ sestavený z hlášek Divadla Járy Cimrmana. Tomu „haló“ podlehl snad poněkud více jen server iHNed, který dělal z odhalování této nepotřebné služby, která se dá jen těžko nazvat službou, online reportáž.

Reality iDnes

Podobně podivnou kampaní jako Seznam se na podzim prezentuje portál iDnes. Možná to bude tím, že už mi není 18 až 24 let, ale zkrátka té kampani nazvané „A co tvůj příběh… Už začal?“ nerozumím. Schválně to zkuste se mnou: „Neboj se a vyslov nahlas svůj cíl, jak se stát jedničkou vlastního života! Věříme ti, že to dokážeš. Stačí opravdu chtít a mít oči otevřené. Je ti 18 až 24 let? Věříš si? Nebo jste skupina lidí v tomto věku? Už začal tvůj příběh? Nebo tě inspiroval nějaký náš článek? Chceš patřit ke stovce vyvolených, kteří se budou snažit udržet příběh pevně v rukách? Tak se předveď! Rozjeď s námi svůj životní příběh a získej 100 000 Kč! Celkem hrajeme o 5 milionů korun.“

Čtu Sport, tedy jsem

Naštěstí máme v našem pomateném marketingovém světě jistoty, na které se můžeme spolehnout. Třeba takový Jarda Jágr spojil své jméno s deníkem Sport. A protože je to sportovec, tak je toto spojení, dejme tomu, logické. Navíc má Jarda očividně k deníku Sport vztah: „Sport je jediným sportovním deníkem u nás, nikde jinde se nedozvíte o sportu víc.“ Svatá pravda, Jardo.

Partnere, nastav podpaží

Podobně mediálně populární, jako je u nás Jarda, je v Řecku pan prezident Klaus. Kromě toho, že přišel na to, že Řekové jsou líní, přišel i na to, že bývalý manažer ostrahy Pepa Dobeš je nejlepší polistopadový ministr školství a politici VV „obohacují naši zemi“ (rozuměj Škárku a Kočí). Ale pryč od politiky a od šovinistických půtek. Máme tu přece další „neposlední“ a opět „nikomu nechybějící“ službu Seznamu nazvanou Proženy.cz a její autorku Lucii Maixnerovou, která umí stejně jako Václav Klaus poradit v každé situaci. Posuďte sami: „Nemůžete se milovat klasicky z důvodu menstruace, rizikového těhotenství či pooperačních poranění? Zkuste si vsadit do loterie a vyzkoušet zcela něco nového! Nastavte partnerovi podpaží!“ Tak jo.