Fialová bude Televizní noviny moderovat sama, Voříšek má zatím distanc

Markéta Fialová

Markéta Fialová

Markéta Fialová, která spolu s Karlem Voříškem donedávna tvořila jednu ze dvou klíčových moderátorských dvojic Televizních novin TV Nova, bude zprávy uvádět dál, ale sama. Karel Voříšek, který údajně během studií na FF UK Praha spolupracoval s StB, se zatím do nejsledovanějšího televizního pořadu v zemi nevrátí.

Fialová se má do horkého moderátorského křesla Televizních novin vrátit vždy v pátek a sobotu večer, ostatní dny pokryjí Ray Koranteng s Lucií Borhyovou. V uplynulých týdnech Fialová uváděla volební speciál Cesta na Hrad, ve zprávách se znovu objeví už tento týden.

O osudu Fialové se spekulovalo poté, co v polovině listopadu vyšlo najevo, že populární moderátor zpráv Karel Voříšek během studií na Filozofické fakultě UK v Praze v polovině 80. let donášel na své spolužáky Státní bezpečnosti (StB). Na základě jeho informací pak StB dva z tehdejších Voříškových spolužáků skutečně vyslýchala.

Markéta Fialová ve stínu Karla VoříškaMarkéta Fialová ve stínu Karla Voříška

„Karel nás ujistil, že se toto nařčení nezakládá na pravdě. Nařčení je však natolik závažné, že jsme se dohodli, že je potřeba, aby se bránil soudní cestou a očistil se. To je pro Karla v současné době prioritou a proto ho dočasně uvolňujeme z vysílání,“ komentovala situaci Marie Fianová z tiskového oddělení Novy.

Nova současně posílila tým moderátorů Sportovních novin. Od čtvrtka se na obrazovkách nově objeví jednadvacetiletý kanoista a raftař Martin Čermák, který na FF UK v Praze studuje portugalistiku.

Martin ČermákMartin Čermák