Karel Voříšek definitivně odchází z Novy

Karel Voříšek

Karel Voříšek

Televize Nova a Karel Voříšek se k dnešnímu dni dohodli na ukončení spolupráce. Televize tak ukončila několik měsíců trvající období, kdy populární člen moderátorské dvojice Televizních novin po nařčení ze spolupráce s komunistickou StB z moderátorského křesla odešel.

Důvodem ukončení spolupráce je podle tiskové mluvčí TV Nova Marie Fianové „časová náročnost kroků spojených s žalobou, kterou Karel Voříšek podal, aby se bránil tvrzením o jeho osobě.“ TV Nova v listopadu 2012 požádala Karla Voříška, aby učinil kroky k očištění svého jména, které se objevilo ve svazcích STB. V návaznosti na to Karel Voříšek podal žalobu na ochranu osobnosti. Lze očekávat, že proces projednání žaloby, včetně případných dalších kroků na ochranu dobrého jména, bude časově náročný, a proto se obě strany rozhodly vzájemně se neblokovat a ukončit spolupráci.


„Televize Nova děkuje Karlu Voříškovi za práci, kterou pro ni během čtrnácti let vykonal, a přeje mu hodně sil do dalších pracovních výzev a projektů, kterým se hodlá věnovat,“ dodala Marie Fianová.