Kofola sladí stévií

Kofola bez cukru

Kofola bez cukru

Od půlky února se v regálech obchodů začne objevovat nová Kofola Bez cukru s přídavkem extraktu z lístků stévie.

Kofola Bez cukru nyní obsahuje sladidlo získávané z přírodních zdrojů. Díky přídavku stévie má výrobek jinou chuť, výrobce tvrdí, že se oproti původní variantě více podobá chuti Kofoly Original.

O stévii se hovoří jako o sladidle nového tisíciletí. Je totiž téměř bez kalorií, nezvedá hladinu krevního cukru a navíc je 300krát sladivější než klasický cukr. Stevia rebaudiana nebo také stévie sladká pochází z Jižní Ameriky, kde ji využívaly původní indiánské kmeny jako sladidlo a zároveň také jako léčivo například na pálení žáhy, cukrovku nebo jako ústní vodu. Obsahuje velké množství vitamínů, minerálů a antioxidantů a je vhodná pro diabetiky i pro ty, kteří si hlídají svůj energetický příjem.

„Stévie je pro českého spotřebitele lightových nápojů zajímavou novinkou. Díky ní nová Kofola Bez cukru má vylepšenou recepturu a zároveň uchovává minimum kalorií,“ říká brand manažerka Kofoly Egle Wehle, a dodává: „Je to první kolový nápoj se stévií u nás a věřím, že si ho milovníci Kofoly bez cukru oblíbí.“

Nová Kofola Bez cukru ve formátu 2l se začne na regálech maloobchodních sití objevovat od druhé poloviny února, od dubna pak i ve formátu 0,5l. Marketingově je nový produkt podpořen prostřednictvím POSM a PR aktivit.

O Kofole si můžete přečít i toto: