Lukoil zavádí nový koncept prodejen

Lukoil

Lukoil

Společnost Lukoil představuje na svých čerpacích stanicích nový standard svých prodejen. Jednou ze dvou čerpacích stanic na světě, kde byl nový koncept už zaveden, je Lukoil na pražském Barrandově. V budoucnu by se měl rozšířit do celé sítě Lukoil.

„Zákazníci jsou primárně orientováni na cenu pohonných hmot, kterou se snažíme udržovat v atraktivní cenové hladině. Nicméně nejenom kvalita a cena pohonných hmot, ale i prostředí a úroveň služeb odlišují naše čerpací stanice od konkurence. Věřím, že nová koncepce zákazníky osloví a že se k nám budou stále rádi a často vracet,“ řekl k novému konceptu Managing Director Lukoil Ceeb Bulat Subaev.

Společnost Lukoil si pro modernizaci svých čerpacích stanic vybrala návrh designérského studia s názvem „Vše na svém místě“. Nový koncept má za cíl zaujmou zákazníky svou kreativní a přátelskou atmosférou. Pro rozdělení jednotlivých zón obchodu byly použity různé odstíny keramických obkladů a byla vhodně umístěna víceúčelová dělící příčka, kterou lze využít pro prodej tiskovin.

LukoilLukoil

Osvětlený a zřetelný systém značek v zadní části podtrhuje přehlednost. Informativní text a ikony jsou záměrně jednoduché a neformální, aby oslovily jak mladší, tak i starší ročníky. Teplá oranžová záře z interiérových cedulí a nástěnných dekorací vytváří lákavou pozvánku z venkovní obslužné zóny do vnitřních prostor.

V sekci potravin je použita světle šedá barva výmalby, která akcentuje vystavené zboží. Kromě toho vytváří vhodné pozadí pro použití živějších oranžových a červených odstínů v sekci občerstvení. Výrazné zastoupení dřeva v designu pokladen, skříněk i prodejních gondol vytváří útulnou atmosféru a vybízí unavené a hladové zákazníky, aby strávili více času odpočinkem během svých leckdy náročných cest. K útulnosti prostoru pro posezení přispívají také závěsná svítidla.

LukoilLukoil

K osvětlení jsou použita světla s LED diodami, jež mají vysoký světelný výkon a nízkou spotřebu energie. Osvětlení na toaletách jsou ovládána pohybovými čidly, a znamenají tak další energetické úspory. Hlavní plocha je osvícena kombinací nástěnného diodového osvětlení Philips a bodových svítidel, která lze nasměrovat na výrobky na regálech a regulovat pomocí programovací jednotky, která umožňuje různé úrovně nastavení: den (snížená úroveň osvětlení poblíž oken, večer (zvýšená úroveň osvětlení) a pozdní noc (částečně snížená celková úroveň osvětlení).

LukoilLukoil