McDonald´s oslaví kulatiny smažákem

McDonald´s

McDonald´s Zdroj: Vojtech Vlk

Dvacetileté výročí slaví řetězec rychlého občerstvení kampaní, která je kompletně lokální. V dubnu uvede McDonald´s novinku McSmažák a na podzim připraví pro děti v rámci Happy Meal místo hračky knihu.

První restaurace McDonald´s v Čechách byla otevřena 20. března 1992 v centru Prahy ve Vodičkově ulici. Oslava kulatin pozměnila i podobu komunikace směrem k zákazníkům. „Je to pro nás výjimečný rok, zatímco běžně 70 až 80 procent kampaní přebíráme z okolních zemí, letos vzniká vše lokálně v pražské reklamní agentuře DDB – jenom televizních spotů je celkem 17,“ říká marketingový ředitel McDonald´s David Werner a dodává, že imagové spoty budou nasazovány postupně a aktuálně budou doplňovány produktovou komunikací.

Podívejte se, jak McDonald´s slavil 15 let v ČR:

„A ještě něčím se letošní rok liší od těch předchozích – větší důraz klademe na využití televize a internetu,“ říká Werner a upozorňuje, že McDonald´s má v současné době 120 tisíc fanoušků na Facebooku. Pro své zákazníky připravil řetězec na letošní rok několik novinek. Už v dubnu uvede nový McSmažák, následovat bude soutěž o nejoriginálnější zákaznickou recepturu hamburgeru Můj Burger a na podzim se připravuje akce Moje planeta, během které McDonald´s nahradí hračku v dětském menu knihou.