Nova zahájí vysílání kanálu Telka již v únoru

televize

televize

Provozovatel televize Nova, společnost CET 21 dostala od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání licenci na nový kanál Telka. Vysílat začne v pátek 22. února a zaměří se na již dříve uvedené divácky úspěšné pořady z dílny Novy.

Volně šířená Telka bude už sedmou stanicí skupiny Nova. Do jejího portfolia volně šířených programů patří kromě hlavního kanálu a stanic Fanda a Smíchov ještě Nova Cinema. Dále jde o placené stanice Nova Sport a česko-slovenskou verzi MTV.

Nový kanál bude podle předchozích informací zaměřen na archivní pořady z oblasti dramatické tvorby, zábavy, zpravodajství a publicistiky. Mluvčí televize Marie Fianová uvedla, že diváci uvidí například první díly seriálů Ulice, Pojišťovna štěstí, Policajti z předměstí a Ordinace v růžové zahradě. V programu budou i soutěže Riskuj!, Kolotoč a Rychlý prachy, Telka má reprízovat také zábavní pořady, například Zlatou mříž, Hogo-fogo, Čundrcountryshow, Zlatíčka, Horoskopičiny, Rande, Čtveráci, Politické harašení a Novoty.

„V případě že Telka svými výsledky předčí naše očekávání, jsme připraveni programové schéma do budoucna doplnit i vhodně cílenou akvizicí,“ uvedl generální ředitel skupiny Nova Jan Andruško. Většina pořadů připravených nyní pro Telku podle něj v době svého vysílání v průměru vysoce přesahovala padesátiprocentní podíl na sledovanosti. Diváci prý dávají najevo, že jim tyto pořady chybějí. „Tudíž existuje velká poptávka, což vidíme i z obliby, kterou retro pořady mají napříč současnou nabídkou televizních stanic,“ dodal šéf skupiny Nova.

Nové programy letos plánují spustit či spustily také další televize. FTV Prima od 1. února zahájila vysílání dokumentárního kanálu Prima Zoom, který nabízí pořady o přírodě či historii z produkce BBC, National Geographic a Discovery. V září má odstartovat dětský kanál České televize s pracovním názvem ČT3.