Obrázkový Pinterest je od prosince také v češtině

Pinterest

Pinterest

Pinterest – server, který desítky milionů lidí na celém světě využívají pro ukládání fotografií a další on-line možnosti byl přeložen do českého jazyka. Od prosince mohou lidé v České republice používat lokalizovanou verzi webu Pinterest a jeho aplikací pro iOS a Android.

„Kouzlo Pinterestu spočívá především v plánování budoucnosti prostřednictvím ukládání vizuálů odkazujících na další informace, jako jsou cestovní plány, designové inspirace, nebo zajímavé výrobky. Česká republika nabízí velmi bohatou kulturu gastronomie, turistiky a cestování a čím dál více i designu a módy, stejně jako mnoho dalších vizuálně příjemných témat, která lidé mohou snáze objevit a prozkoumat pomocí Pinterestu,“ říká Matt Crystal, ředitel mezinárodních operací Pinterestu.

V uplynulém roce byl Pinterest adaptován do více než 20 jazyků a s další lokalizací bude pokračovat v roce 2014.
„Globální růst je pro nás nejvyšší prioritou, protože se vzrůstajícím počtem nových uživatelů bude zastoupeno více zájmů, což znamená lepší službu pro pinnery,“ říká Crystal. Lidé využívají Pinterest k vytváření seznamu přání, výběru zařízení pro domácnost, nebo třeba k získání nových tipů na výlety či recepty. Uživatelé Pinterestu mohou sledovat jiné pinnery s podobnými zájmy a přijít tak na podnětné nápady pro každodenní aktivity i plány do budoucna.