Provozovatel Novy CET 21 loni snížil ztrátu, tržby vzrostly

Zprávy na TV Nova

Zprávy na TV Nova

Společnost CET 21, provozovatel televizních stanic ze skupiny Nova, loni snížila ztrátu na 582,7 milionu korun z 1,78 miliardy o rok dřív. Tržby za prodej výrobků a služeb firmě vzrostly téměř o 24 procent na 4,24 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti zveřejněné ve Sbírce listin.

Na provozní úrovni se firma z předloňské ztráty dostala do zisku. Loni vykázala provozní zisk 550,8 milionu korun po miliardové ztrátě v roce 2013. „V uplynulém roce se úspěšně podařilo zefektivnit aktivity společnosti, které společně s novou obchodní politikou a návratem inzerentů vedly k vynikajícím finančním výsledkům CME a CET 21,“ komentoval čísla generální ředitel a jednatel CET 21 Christoph Mainusch.

V loňských tržbách společnosti tvořil největší část prodej reklamy v pozemně vysílaných televizích, napsal sever Mediaguru.cz. Tržby z prodeje televizní reklamy se meziročně zvýšily o 30 procent na 3,44 miliardy korun. Prodej reklamy na internetu stoupl o 58 procent, v celkovém objemu je ale s hodnotou 118 milionů korun zatím minoritní, píše server.

Počet zaměstnanců CET 21 podle výroční zprávy loni klesl zhruba o stovku na 499 lidí. Vedení společnosti za rok zeštíhlilo ze 79 na 58 pracovníků. Mzdové náklady firmy se tak snížily o téměř 17 procent.

CET 21 je součástí společnost Central European Media Enterprises (CME), která vedle Česka provozuje televize na Slovensku, v Bulharsku, Rumunsku, Chorvatsku a ve Slovinsku. CET 21 má licence na vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Fanda, Smíchov a Telka.