Rada pro reklamu: Kampaň na Vodňanské kuře je v pořádku

Andrej Babiš při natáčení televizní reklamy na Vodňanské kuře

Andrej Babiš při natáčení televizní reklamy na Vodňanské kuře

Arbitrážní komise Rady pro reklamu obdržela dvě stížnosti na reklamu na Vodňanské kuře. První poukazuje na to, že předmětná reklama využívá politicky činnou osobu v době kampaně do předčasných voleb, druhá vyslovuje názor, že předmětná reklama je zjevnou zástěrkou politické reklamy hnutí ANO.

Arbitrážní komise Rady pro reklamu si ale od svého založení v roce 1994 drží postoj o politické reklamě nerozhodovat, zabývá se pouze reklamou komerční. Postupuje podle Kodexu reklamy, jenž neobsahuje žádné ustanovení o reklamě politických stran.

V dnešní tiskové zprávě Rada pro reklamu oznámila, že podle její Arbitrážní komise je propagace potravinového výrobku v reklamě na Vodňanské kuře v pořádku. „Arbitrážní komise neposuzuje soulad obsahu reklam s právním řádem a jednotlivými právními předpisy, odpovědným orgánem, který dbá na obsahovou nezávislost rozhlasového a televizního vysílání a dohlíží na dodržování právních předpisů v této oblasti, je Rada pro rozhlasové a televizní vysílání,” píše se v tiskové zprávě.