Ředitelem celé Fortuny se stane Radim Haluza

Fortuna

Fortuna Zdroj: E15 Anna Vackova

Generálním ředitelem Fortuny Entertainment Group se od 1. července stane Radim Haluza (37). Ve funkci vystřídá prozatímního šéfa Wilfa Walshe, který stál v čele sázkové kanceláře od loňského prosince. Walsh bude nadále působit na pozici předsedy představenstva, do níž byl valnou hromadou jmenován před týdnem.

Walsh již dříve dlouhodobě zastával roli místopředsedy představenstva a podílel se na vstupu firmy na burzu v roce 2010, sdělil deníku E15 mluvčí Fortuny Petr Šrain.

Haluza dosud ve Fortuně působil v roli ředitele divize kurzového sázení. Fortunu ale zná už od její akvizice skupinou Penta v roce 2005, podílel se tehdy na finančním a daňovém plánování pro celou transakci. Přímo ve Fortuně působí od loňského května, kam přestoupil z pozice generálního ředitele společnosti Žabka. Tu Penta v březnu 2011 prodala společnosti Tesco.

„Mojí prioritou je další rozvoj kurzového sázení. Chci, aby Fortuna byla lídrem v online a mobilním sázení v celém regionu a těžila z rychlého růstu v tomto segmentu. Také se budu soustředit na náš cíl stát se silnou dvojkou na českém loterijním trhu a přivést loterijní projekt k zisku v první polovině roku 2013,“ uvedl Haluza. Na loterní trh vstoupila Fortuna v květnu se stíracími losy, v červenci pak spustila týdenní číselnou loterií Loto. Společně s Tipšestkou od Tipsportu jsou nyní obě firmy přímou konkurencí tradiční Sportky.

Haluza vystudoval fakultu financí a účetnictví Vysoké školy ekonomické v Praze, část studií strávil v Londýně na King’s College. Pro skupinu Penta pracoval od roku 2003, nejprve na pozici finančního kontrolora, poté finančního manažera (CFO). Během svého působení v Pentě byl odpovědný za přípravu transakcí a zajištění jejich financování.
Skupina Fortuna patří k hlavním poskytovatelům kursových sázek ve střední a východní Evropě, kromě Česka působí také v Polsku, na Slovensku a v Maďarsku. V říjnu 2010 společnost vstoupila na pražskou a varšavskou burzu, majoritním vlastníkem je nadále československá finanční skupina Penta.