RockZone slaví 10 let kampaní

Kampaň rádia RockZone

Kampaň rádia RockZone Zdroj: archiv

Rádio RockZone 105,9 spustilo novou imageovou kampaň. Vytvoří ji sami fanoušci.

„Rádio RockZone 105,9 letos slaví 10. narozeniny. Zdálo se nám, že to je skvělá příležitost přijít s něčím úplně novým a neotřelým. Vyšli jsme z jednoduchého insightu: srdcem celé rockové scény jsou samotní muzikanti, respektive rockové kapely. Každá z nich se chce proslavit, proč si tedy nebýt vzájemně prospěšní?“ říká Richard Kolbe, creative grouphead Leo Burnett. V této agentuře, s níž rádio dlouhodobě spolupracuje, vznikl koncept kampaně.

RockZone 105,9 dává kapelám k dispozici přes stovku billboardových ploch, na kterých mají prostor ke zviditelnění formou narozeninového blahopřání. Svůj originální narozeninový artwork mohou rádiu posílat až do poloviny ledna prostřednictvím speciálně vytvořené microsite (Rockzone.cz/narozeniny), kde zároveň vznikne i galerie těchto prací. Výběr nejzdařilejších kousků bude v průběhu března vylepen na billboardových plochách po celé Praze. Vznikne originální kampaň – co billboard, to unikátní kousek. Kromě toho mají kapely možnost nahrát narozeninový jingl, který bude zařazen do vysílání.

Celou kampaň završí 1. dubna 2015 velký narozeninový koncert rádia RockZone 105,9 v pražském Lucerna Music Baru, kde budou všechna přihlášená díla vystavena. Kampaň podpoří rádio ve svém vysílání, prostřednictvím printové inzerce, internetových bannerů i facebookové kampaně.