TV Barrandov zahajuje seriál předvolebních debat

TV Barrandov

TV Barrandov

Televize Barrandov od čtvrtka zahájí sérii předvolebních debat. V prvních dílech se představí předsedové a volební lídři parlamentních stran, v dalších pak nové či neparlamentní politické subjekty. Dotazy budou politikům pokládat šéfredaktor časopisu Týden František Nachtigall a jeho zástupce Jaroslav Plesl.

Celkem sedm předvolebních debat odvysílá televize Barrandov od 12. září vždy ve čtvrtek od 20:15. Padesátiminutový pořad bude rozdělen do dvou částí, v první polovině do debaty budou dále zasahovat komentátoři a redaktoři časopisu Týden Petr Kolář, Miroslav Korecký, Josef Hympl či Tomáš Menschik. Druhá interaktivní část bude věnovaná divákům a jejím průvodcem bude Tomáš Vyšohlíd, který je zároveň moderátorem sobotních Témat Týdne.

„Je to další propojení zpravodajského časopisu Týden s televizí Barrandov. Ukazuje se, že právě tento způsob synergie mezi jednotlivými typy médií má budoucnost,“ uvedl Nachtigall, který tak poukázal na to, že obě média jsou součástí vydavatelské skupiny Empresa Media Jaroslava Soukupa.

Předvolební vysílání chystají i ostatní tuzemská média. Česká televize již uvedla, že bude čtyřikrát týdně vysílat volební speciály s Václavem Moravcem, vždy od osmi večer na ČT 24. „Speciály budou věnovány všem čtrnácti krajům, objeví se v nich vždy šest zástupců šesti kandidujících subjektů. Předvolební vysílání zahrne i Interview Daniely Drtinove,“ sdělila mluvčí ČT Alžběta Plívová s tím, že další podrobnosti televize zveřejní dnes. V pátek by podrobnosti o předvolebních pořadech měl oznámit také Český rozhlas a přípravy těchto formátů vrcholí také v obou hlavních komerčních televizích, tedy na Nově a Primě.