Týdeník Euro z vydavatelství Mladá fronta přichází s novinkami

Týdeník Euro

Týdeník Euro Zdroj: Mlada fronta E15

Vydavatelství Mladá fronta a její divize Euro E15 přichází od ledna na tiskový trh s novou podobou ekonomického týdeníku Euro. V redakci působí noví redaktoři, vznikly nové rubriky a oblíbené stávající rubriky se rozšířily.

Největší novinkou v týdeníku Euro je vznik samostatné silné názorové sekce. V této sekci se objeví nejen tradiční komentář Pavla Párala a makroekonomická stránka Miroslava Zámečníka, ale nově každý týden i zahraniční komentář.

Týdeník Euro zahájil spolupráci s Projectem Syndicate, který je největším světovým poskytovatelem komentářů od významných politiků a ekonomů.

„Čtenáři týdeníku Euro se tak mohou těšit na pravidelné příspěvky šéfa globální investiční firmy PIMCO Mohameda El-Eriana, šéfa vlivného bruselského think-tanku CEPS Daniela Grose, poradce francouzského prezidenta Francoise Hollanda Jeana Pisani-Ferryho či významných čínských ekonomů. Komentáře dále rozšíří stránka věnovaná datové žurnalistice, kde budeme na základě dat ověřovat například pravdivost některých výroků, kterých se dopouštějí nejen politici, ale i ekonomové,“ řekl Tomáš Skřivánek, ředitel divize Euro E15 a šéfredaktor deníku Mladá fronta E15 a týdeníku Euro.

Tato sekce vzniká ve spolupráci s datovým portálem Helgi Library, jehož zakladatelem je Jiří Staník, bývalý analytik Wood and Company, který působil řadu let i v londýnském City. Na vzniku specializované stránky se bude podílet i respektovaný ekonomický novinář Roman Chlupatý.

V rámci nové oddělené názorové sekce bude rozšířena i jedna z nejoblíbenějších rubrik týdeníku Euro, kterou je Palubní deník. Čtenáři se tak mohou těšit na větší příliv nezaručených zpráv z trhu i z politiky.

Nové specializované stránky

V rámci sekce Monitor, která každý týden přináší řadu stručných zpráv, jež se dosud neobjevily v žádném jiném médiu, nově vzniknou i tři specializované stránky – průmysl, finance a technologie. Jejich cílem je opět přinášet exkluzivní zpravodajství z jednotlivých oborů.

Stránku průmysl bude každý týden připravovat zástupce šéfredaktora Vadim Fojtík, financím se bude věnovat nová posila týdeníku Zdeněk Pečený, který přichází z deníku Mladá fronta E15 a technologiím uznávaný IT novinář Jan Sedlák. Rozšíření čeká i rubriku Global, která se věnuje zahraničnímu zpravodajství zejména z byznysu a patří dlouhodobě mezi nejoblíbenější.

Během posledních týdnů se uvnitř týdeníku Euro již etablovala pravidelná reportáž od nedávné posily Petra Holce, který přišel z týdeníku Reflex.