Výkonným ředitelem likérky Rudolf Jelínek je Richard Švéda

Rudolf Jelínek

Rudolf Jelínek

Novým výkonným ředitelem největšího tuzemského výrobce ovocných destilátů - společnosti Rudolf Jelínek, se stal Richard Švéda (44). Do společnosti přichází z Bochemie, kde působil jako ředitel divize spotřebního zboží pro střední a jihovýchodní trhy.

„Pozice výkonného ředitele je ve společnosti Rudolf Jelínek nová. Generální ředitel Pavel Dvořáček se bude nadále soustředit na strategii firmy a řízení mezinárodních aktivit skupiny, pro řízení tuzemských aktivit byla vytvořena pozice výkonného ředitele,“ řekl dnes marketingový ředitel společnosti Rudolf Jelínek Zdeněk Chromý.

Profesní kariéru Švéda začal v Plzeňském Prazdroji, kde působil na několika obchodních a marketingových pozicích, včetně pozice marketingový ředitel. Následně pracoval ve společnosti Stock Plzeň jako ředitel pro prodej a marketing.

Vizovická likérka je největší tuzemský výrobce ovocných destilátů. V Česku zaměstnává přibližně 100 lidí, celkově v průměru kolem 170, protože další zaměstnance má například v Bulharsku, Rumunsku, na Slovensku a v Chile.Likérce vloni meziročně klesly výnosy o 14 procent na 362 milionů korun. Zisk před zdaněním byl ve srovnání s rokem 2009 o 33 procent nižší, když činil 21,5 milionu korun.