Advokát Pokorný sází na hydroponii. Získal pětinu v elektrárenském pěstiteli rajčat

Agro Kadaň je mladá, ambiciózní zemědělská společnost, která u uhelné elektrárny Tušice pěstuje rajčata ve vertikálních sklenících a do pár let chce generovat miliardové tržby.

Agro Kadaň je mladá, ambiciózní zemědělská společnost, která u uhelné elektrárny Tušice pěstuje rajčata ve vertikálních sklenících a do pár let chce generovat miliardové tržby. Zdroj: Skleník společnosti Agro Kadaň

Jeden z nejvlivnějších českých právníků Radek Pokorný sází na hydroponii.
Advokát Radek Pokorný, který v minulosti platil za jednoho z nejbližších spolupracovníků bývalého premiéra Bohuslava Sobotky a nyní právně zastupuje čínskou společnost CITIC, získal pětinový podíl v inovativním pěstiteli rajčat Agro Kadaň.
Zakladatel společnosti Agro Kadaň Vladimír Schmalz k transakci pouze uvedl, že peníze firma využila k urychlení svého rozvoje. Plánuje výstavbu dalších skleníků, mezi zvažovanými lokalitami je elektrárna Prunéřov.
Pokorný už do firmy finančně vstoupil dříve, když jejímu zakladateli, exmanažerovi ČEZ Vladimíru Schmalzovi, poskytl půjčku na rozjezd firmy.
5
Fotogalerie

Jeden z nejvlivnějších českých právníků Radek Pokorný se pustil do zelinářství. Advokát, který v minulosti platil za jednoho z nejbližších spolupracovníků bývalého premiéra Bohuslava Sobotky a nyní právně zastupuje čínskou společnost CITIC, získal pětinový podíl v inovativním pěstiteli rajčat Agro Kadaň. Informaci, která vyplývá z obchodního rejstříku, Pokorný deníku E15 potvrdil.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!