Air Liquide Healthcare oznámila akvizici hygienické divize Bochemie

Specializovaná divize hygieny Bochemie vyvíjí a prodává mimo jiné výrobky pro dezinfekci v nemocnicích - ilustrační foto

Specializovaná divize hygieny Bochemie vyvíjí a prodává mimo jiné výrobky pro dezinfekci v nemocnicích - ilustrační foto Zdroj: ctk

Společnost Schülke, dceřiná společnost Air Liquide Healthcare a specialista v oboru nemocniční dezinfekce a hygieny, rozšiřuje svou přítomnost ve východní Evropě. Děje se tak prostřednictvím jejího vstupu do divize Hygiena společnosti Bochemie, která je rozhodujícím oborovým hráčem v České republice.

Bochemie byla založena v roce 1904 a její specializovaná divize hygieny vyvíjí a prodává výrobky pro dezinfekci v nemocnicích, pro veterinární ordinace, pro zemědělství a pro využití v potravinářském průmyslu.

Divize generovala v roce 2014 téměř sedm milionů eur. Firma prodává svou produkci převážně ve východní Evropě - v České republice, na Slovensku, v Polsku, Rusku a Rumunsku – a během několika posledních let se těší nárůstu exportu.

Prorůstové šance

Schülke novou akvizicí rozšiřuje své pozice o řadu doplňkových produktů, a to jak z hlediska aplikací (dezinfekce ploch a nástrojů, atd.), tak z pohledu cílových trhů (veterinární a potravinářský průmysl, atd.), což zvyšuje růstové šance společnosti.

Vstup do specializované divize Bochemie také znamená teritoriální rozšíření značky Air Liquide ve zdravotnictví a její větší tržní umístění ve východní Evropě. Schülke využije odborných zkušeností svých týmů a znalostí trhu k rozvíjení hygienického byznysu Bochemie. Produkci bude nadále zajišťovat společnost Bochemie. “Tato akvizice je zcela v souladu se strategií Air Liquide v oblasti zdravotnické hygieny. Posiluje naši přítomnost ve východní Evropě díky připojení nových trhů, jakými jsou Česká republika a Slovensko,” řekl výkonný ředitel společnosti Schülke Bertrand Masselot.

Air Liquide dodává medicinální plyny, prostředky domácí zdravotní péče, hygienické výrobky, zdravotnický materiál a speciální prostředky. V roce 2013 skupina poskytovala služby pro více než 7500 nemocnic a více než jeden milion pacientů po celém světě. Zdravotnické firmy skupiny zaměstnávají 12 tisíc lidí.

Firma Schülke,dceřiná společnost skupiny Air Liquide je specialistou v oboru nemocničních dezifencí. Schülke vyrábí a dodává už vice než 125 let širokou škálu dezinfekčních přípravků a antiseptik, převážně pro lékařské prostředí, a aktivně tak přispívá k bezpečnosti pacientů. Prostřednictvím svých poboček a sítě distributorů je zastoupena v 80 zemích. Schülke zaměstnává přes 800 lidí po celém světě, včetně 70 výzkumných odborníků.

Bochemie je celosvětovým dodavatelem speciálních chemikálií s vysokou přidanou hodnotou, jako jsou například dezinfekční prostředky pro zdravotnictví a zemědělství, prostředky na ochranu dřeva, prostředky na povrchovou úpravu ocelí a akumulátorové hmoty.

Skupina a její mateřská akciová společnost Bochemie sídlí v Bohumíně, kde zaměstnává přes 300 zaměstnanců. Skupina je vlastněna společnostmi soukromého kapitálu Benson Oak Capital a Arx Equity Partners.