Bakala přetáhl ČEZu významného manažera

Dosavadní ředitel aktivit Skupiny ČEZ v Polsku Kamil Čermák se bude od 1. února starat o správu investic miliardáře Zdeňka Bakaly a jeho manželky Michaely v Česku, uvedl to Bakalův mediální zástupce Vladimír Bystrov.

Energetický koncern ČEZ už v pondělí informoval, že Čermáka v čele polské divize společnosti nahradí Bohdana Horáčková. Čermák nově povede tým, který bude pro Bakalu zastupovat zájmy vlastníka v jednotlivých společnostech a podporovaných organizacích. Rovněž bude koordinovat vztahy s veřejností i se státní správou.

„Zřízení samostatného týmu má za účel konsolidovat řízení našich investic v České republice a vtisknout jim jednotnou tvář,“ uvedl Bakala. Čermáka označil za zkušeného a výkonného manažera, který bude pro danou pozici správnou osobou.

Čermák se stal ředitelem ČEZ v Polsku letos v září. V čele polské části ČEZ ale stál i v letech 2005 až 2006, kdy během jeho působení energetická firma koupila elektrárny Skawina a Elcho ve Slezsku. V současnosti se ČEZ v Polsku soustředil na větrné farmy.

Před svým letošním odchodem do Polska působil Čermák jako generální ředitel ČEZ ICT Services, který je poskytovatelem síťových služeb pro společnost ČEZ i další subjekty na českém telekomunikačním trhu.

Bakala zároveň uvedl, že jeho mluvčím se od 1. února stane Tomáš Pavlík. Sedmatřicetiletý Pavlík v minulosti působil jako novinář, později jako tiskový mluvčí UniCredit Bank. Poslední rok se věnoval práci pro občanské sdružení IQ Roma Servis v Brně.