Česká automobilka Gordon jde na trh s retro roadsterem. Vyjde dráž než Škoda Enyaq

Gordon Roadster

Gordon Roadster Zdroj: Gordon

Gordon Roadster
Gordon Roadster
Gordon Roadster
Gordon Roadster
Gordon Roadster
22
Fotogalerie

Škodovka se za více než 125 let existence stala symbolem „českého auta". A to i poté, co mladoboleslavskou Škodu Auto plně ovládl německý koncern Volkswagen. Po silnicích však jezdí i další vozy české výroby. Vznikají zde zakázkové automobily malosériových výrobců. S novým retro roadsterem přichzejí Automobilové závody Gordon.

Jednou z firem, která se věnuje právě takové produkci, jsou Automobilové závody Gordon (dříve Auto Projekt Centrum). Tahle původně plzeňská společnost začala ve druhé polovině 90. let pod značkou Gordon prodávat vlastní roadster inspirovaný 30. léty minulého století. Nyní značka přichází s novou verzí, kterou označuje jako třetí sérii.

Co se vzhledu týče, současné provedení samozřejmě zůstává klasickým roadsterem s retro designem, inspirovaným českou karosářskou školou začátku 30. let minulého století a především vzhledem vozu Aero 30/50 Roadster. Aktuálně míří do prodeje první vyrobený exemplář třetí série. Zelené auto s hnědým interiérem je k mání za 1 815 korun. Cena se však vždy odvíjí podle výbavy, kterou si zákazník objedná. 

Celá článek najdete na portálu auto.cz

VIDEO: Nejdražší auto v Česku: