Další alternatiovní fúze: Bohemia Energy převezme České Energetické Centrum

Elektroměr - ilustrační foto

Elektroměr - ilustrační foto

Alternativní dodavatel elektřiny a plynu Bohemia Energy ještě letos plánuje útok na čtvrtou příčku na trhu. Aktuálně převezme stoprocentní podíl ve firmě České Energetické Centrum (ČEC). Skupina Bohemia Energy tím zvýší počet svých zákazníků o více než 70 tisíc na 550 tisíc a její tržní podíl vzroste na zhruba 6,5 procenta. Informovala o tom mluvčí Bohemia Energy Alžběta Šťastná. Cenu transakce neuvedla. Jde o druhou letošní akvizici Bohemia Energy.

Pro zákazníky ČEC neznamená převzetí žádnou změnu. Jednatel Bohemia Energy Jiří Písařík očekává, že na přelomu roku by Bohemia Energy mohla překonat v počtu zákazníků Pražskou energetiku a být čtvrtým největším dodavatelem energií v Česku.

Bohemia Energy v červenci oznámila záměr převzít firmu České Energetické Centrum Jih s více než 30 tisíci zákazníky. Firma nevylučuje další expanzi, konkrétně Chorvatsko, dodal Písařík.

Tři čtvrtě milionu klientů

Spolu se svou sesterskou firmou Slovakia Energy, která se ke konci září díky akvizici konkurenta stane největším alternativním dodavatelem energií na Slovensku, má nyní skupina Bohemia Energy ve svém portfoliu 700 tisíc zákazníků.

Bohemia Energy začala domácnostem elektřinu nabízet v roce 2006, zemní plyn o dva roky později. Loni společnost meziročně zvýšila tržby o 38 procent na 8,7 miliardy korun.

Bohemia Energy patří mezi hlavní tuzemské alternativní dodavatele energií. Konkuruje největším hráčům na trhu s energiemi, jako jsou ČEZ, Pražská energetika či RWE Transgas. Mezi alternativními dodavateli k hlavním konkurentům firmy patří Centropol Energy.